Een gedicht op Moederdag, opgedragen aan alle moeders (en/of verzorgers) en dochters:

“Het mooiste dat je een dochter kunt geven,
is vertrouwen in zichzelf in dit leven.
Ontdekken, proberen, in vrijheid gaan.
Alles los te laten, de pijn en een traan.
Het mooiste dat je een moeder kunt geven is vertrouwen dat het goed gaat, dat je ontdekt en probeert in vrijheid te gaan.
Los te laten, de pijn en een traan.
Dat je dankbaar bent voor het ‘gegeven leven’.
En samen, iedere fase opnieuw, in vrijheid, met liefde en waardering kunt beleven.
Het mooiste voor een moeder en dochter is als ze ook de liefde aan zichzelf kunnen geven.
En als ze de zoektocht naar zelfliefde met elkaar kunnen delen in hun leven.”

Wil je meer gedichten over moeders en dochters lezen? Klik hier.

Moeder-dochter-workshop
Quality time voor moeder en dochter: wees welkom!

Voor wie:
Voor moeders (geen leeftijdindicatie) en dochters (tussen de 29 en 45*) die hun band willen versterken, verbeteren, verdiepen of koesteren. Die op onderzoek uit willen gaan om elkaar nog beter te leren kennen en/of elkaar nog meer willen waarderen.  

*   Ligt je dochter leeftijd hierbuiten en lijkt het je wel erg leuk om mee te doen? Neem s.v.p. contact op. Dan stemmen we af wat je wensen en behoeften zijn en of dit moeder-dochter programma daarbij aansluit of dat we een ander maatwerkprogramma kunnen samenstellen.

Programma:
We staan in een groep van maximaal acht deelnemers (vier moeder-dochter koppels) stil bij verschillende vragen en opdrachten over jezelf en de band met elkaar.
Soms ga je individueel aan de slag met opdrachten en soms met elkaar in de groep om te klankborden. We kijken onder andere naar de gemeenschappelijke deler en de verschillen tussen moeder en dochter waardoor struggles ontstaan. We proberen op verschillende manieren meer van elkaars gevoelens, gedachten, gedrag en behoeften te weten te komen.
We gaan er een actieve gezellige dag van maken (van 10.00-16.30/16.45 uur). Jullie krijgen de volle aandacht en interactie met elkaar en worden geheel verzorgd op een fijne locatie met koffie/thee/lekkers en een heerlijke lunch.
Tijdens de telefonische intake kan iedere deelnemer aangeven wat de wensen en behoeften zijn zodat we er die dag voor jullie uit kunnen halen wat nodig is. De dag wordt op maat gemaakt voor de betreffende groep deelnemers. Zo kunnen we bijvoorbeeld aan de slag met belemmeringen of patronen waar je samen tegenaan loopt, maar ook juist jullie kwaliteiten en talenten belichten. Of het hebben over jullie communicatie, verschillen, verstandhouding, rouw, verdriet, zorgen, ouder worden (en mantelzorgen) enzovoorts. 

Resultaat:
Je hebt aandacht voor jezelf en elkaar. Je gaat naar huis met meer inzicht, helderheid en bewustwording. Moeder en dochter hebben het gevoel er alles aan gedaan te hebben elkaar nog beter te leren kennen en waarderen. In groepsverband heb je kunnen ervaren hoe andere moeders en dochters met elkaar omgaan en wat er bij hen speelt. Je leert en krijgt inspiratie van elkaar.
Zie het als een verwendag voor jullie samen, met een lach en/of een traan. Quality time voor moeder en dochter over de dingen die voor jullie belangrijk zijn en bij het leven horen!

Data:
Vrijdag 30 augustus 2019
Vrijdag 20 september 2019
Vrijdag 11 oktober 2019

Locatie:
Een gelegenheid op een mooie locatie in de omgeving van Alkmaar, Egmond, Heiloo of Castricum, per auto bereikbaar.

Deelnemers:
De workshop gaat door bij minimaal 4 deelnemers en biedt plek aan maximaal 8 deelnemers (vier koppels). 

Investering:
295,- euro inclusief b.t.w. per persoon. De investering voor deze waardevolle dag is inclusief voorafgaand per individu een telefonische intake, voorbereidingsopdracht, gebruik van materialen en locatie, koffie/thee/lekkers en een heerlijke lunch.  

Praktisch:
Voorbereiding is niet nodig. Het enige dat je mee hoeft te nemen is een ‘open houding’ en elkaar! Meer informatie volgt na aanmelding en persoonlijk contact. Bij een klik prikken we een datum voor de intake. Daarna ontvang je een bevestiging met praktische informatie en de factuur vooraf.

Meld je aan via: info@waarderingsfabriek.nl
Vermeld s.v.p. of je 3
0 augustus, 20 september of 11 oktober 2019 wilt komen. 

Contact?
Stuur een Whatsapp of bel gerust voor een persoonlijke kennismaking naar 06-23744628.

Liever een dag voor alleen jullie samen (niet in een groep)? Kijk dan bij het aanbod voor een moeder-dochter-dag!